Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2011

Καλη Τσικνοπεμπη!!!

Καλη Τσικνοπεμπτη!!!
με σουτζουκακια ιδια με της ταβερνας!!!





















Αν θελουμε να πετυχουμε τα σουτζουκακια η τα μπιφτεκια
μας να μοιαζουν με της ταβερνας,προσθετουμε στη ζυμη
μας (βλεπε κεφτδακια) γαλα εβαπορε και αλευρι φαρινα
α αλευρι απλο με μπεικιν. Και αν ο κιμας μας ειναι με αρκετο
λιπος,τοτε τα σουτζουκακια και τα μπιφτεκια μας θα βγουν
σιγουρα οπως της ταβερνας.
Το αλευρι με το μπεικιν τα κανει πιο ομοιογενη και φουσκωτα
με το πρωτο ψησιμο παιρνουν την οψη που εχουν τα μπιφτεκια
ταβερνας η σουβλατζιδικου.

Το εβαπορε (αδιαλυτο)
το αλευρι
το μπεικιν
ο λιπαρος κιμας
και τα αρκετα μπαχαρικα,ειναι το μυστικο.
Στα σουτζουκακια η ζυμη ειναι ιδια απλα προσθετουμε τριμενο σκορδο
Για να γινουν πολιτικα βαζουμε και κυμινο.
                            
                                                       Καλη σας ορεξη!!!

Κεφτεδακια η Μπιφτεκια!!!

Αφρατα και νοστιμα!!!






















                                          Υλικα
1 κιλο αναμικτο κιμα η σκετο μοσχαρισιο
2 μεγαλα κρεμυδια τριμενα στο μουλτι
3-4 χοντρες φετες ψωμι βρεγμενες και τριμενες στο μουλτι με το νερο τους
Μαιντανο ψιλοκομμενο
2 αυγα
1-2 κουταλακια αλατι η οσο θελουμε
2 κουτ ριγανι
1 κουταλακι πιπερι
1 κουταλακι μπαχαρι
2 κουταλιες σουπας λαδι.
Αν θελουμε βαζουμε και μισο η ενα  φλυτζανακι του ελλην καφε ουζο.
σε πολλους αρεσει και παει σε τιγανιτα κεφτεδακια.

                        Εκτελεση

Σε μια λεκανιτσα βαζουμε τον κιμα και ριχνουμε ολα
τα υλικα ενα ενα και αρχιζουμε να ζυμωνουμε να ανακατευτουν
καλα




















Αν θελουμε η ζυμη να πλαθεται πιο ευκολα και να μη διαλυεται
οταν κανουμε μπαλακια, το 1/3 της ζυμης και την αλεθουμε στο
μουλτι πατωντας το κουμπι για 5-6 δευτερολεπτα. Το μουλτι
θα δειχνει οτι γυριζει δυσκολα και οτι ζοριζεται αλλα μη το
φοβηθειτε Οταν ενωσετε τις δυο ζυμες θα δειτε τι ωραια
δενει και πλαθετε ο κιμας.




















*Πολλες φορες τυχαινει ο κιμας να ειναι περασμενος μια φορα
 και να εχει σβολια χοντρα και να υπαρχει οντως προβλημα
 στο πλασιμο. Τοτε μπορουμε να βαλουμε στο μουλτι
 τη μιση ζυμη και οχι μονο το 1/3.

*Για να βγουν αφρατα και μαλακα τα κεφτεδακια
βρεχουμε αρκετα τις φετες ψωμι και δεν τις στιβουμε
τις βαζουμε στο μουλτι με το νερο τους Το νερο κανει
τον κιμα αφρατο και μαλακο.Και ετσι τα κεφτεδακια
δεν σφιγγουν ποτε.


















Μπορουμε να τα ψησουμε μεγαλα σαν μπιφτεκια
σε τιγανι σχαρας με πολυ λιγο λαδι,η στο φουρνο
Και σε  κλασικο τιγανι σε πολυ λαδι και σε πιο
μικρα μπαλακια, σαν κεφτεδακια


















                            
                             Καλη Επιτυχια!!!!

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Ζυμη για φυλλο πιτας!!!

Για πιτα της βεργας οπως της γιαγιας!!!


























                       Υλικα
  • 4 ποτηρια αλευρι  (αντιστοιχει σε μισο κιλο)
  • 1 ποτηρι χλιαρο νερο
  • 1 κουταλακι του γλυκου αλατι
  • 1κουταλια της σουπας ξυδι
  • 2κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
                Εκτελεση
       Σε μια λεκανιτσα η μπωλ κοσκινιζουμε το αλευρι
       ανοιγουμε στο κεντρο μια λακουβιτσα και ριχνουμε
       το νερο το ξυδι το αλατι και το λαδι.

      Ανακατευουμε το μιγμα παιρνοντας αλευρι απο τις ακρες
      και το το ριχνουμε προς το κεντρο με τα υγρα υλικα.
      Ζυμωνουμε σιγα σιγα.

     *Σε περιπτωση που βγει στεγνο και δε ζυμωνεται ριχνουμε
      ελαχιστο νερακι

    *Αν παλι βγει αρκετα υγρο και κολλαει ριχνουμε λιγο αλευρι
     Αφου το ζυμωσουμε το κανουμε σαν μια μπαλιτσα λεια και
     απαλη.

   Το σκεπαζουμε με μια ελαφρως υγρη πετσετα η μια μεμβρανη
    για να μη ξεραθει η επιφανια του.
    και το αφηνουμε να ξεκουραστει και να δεσουν τα υλικα
    για μιση με μια ωρα αναλογα.
    Αν βιαζομαστε μπορουμε να το αφησουμε και ενα τεταρτο.
    οσο πιο πολυ τοσο καλυτερα.

  Οταν ειναι ετοιμο το χωριζουμε σε μικρα μπαλακια
  ριχνουμε στον παγκο μας λιγο αλευρι βαζουμε πανω
  το μπαλακι και το ανοιγουμε με τον πλαστη.


























Αν θελουμε να ανοιξουμε πολυ λεπτο φυλλο
χρησιμοποιουμε τον λεπτο πλαστη Την βεργα της γιαγιας!!!

























Μπορουμε να χωρισουμε τη ζυμη
σε δυο μπαλες για δυο μονο φυλλα
ενα πανω και ενα κατω,λιγο πιο χοντρα
ετσι ειναι πιο ξεκουραστα και πιο γρηγορα.

                             Καλη Επιτυχια!!!

Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011

Σκαντζοχοιρος!!!

Θα κλεψει την παρασταση!!!


Προσθήκη λεζάντας



















                                     Υλικα
1 στρογγυλο ψωμι
1 γωνια απο μακροστενο ψωμι
1 κουτακι οδοντογλυφιδες
κεφτεδακια στρογγυλα με 600γρ περιπου κιμα



















                        Εκτελεση

Ενωνουμε το στρογγυλο καρβελι με ενα κομματι απο την ακρη
ενος μακροστενου ψωμιου, με δυο ξυλοσουβλακια (καλαμακια)
για να παρει σχημα το σωμα με το κεφαλι.





















πιεζουμε να ενωθουν τα δυο κομματια και κρυβουμε μεσα
τα ξυλακια.











Καρφωνουμε πανω στο στρογγυλο καρβελι οδοντογλυφιδες
και πανω στην οδοντογλυφιδα ενα κεφτεδακι.
Για να μη μπερδευτουμε το γεμιζουμε σε σειρα.




















Για τα ματακια μπορουμε να βαλουμε ασπραδι απο βραστο αυγο
η κομματακι τυρι φετα η μοτσαρελα.Και στο κεντρο απο το ασπρο
βαζουμε ενα κομματακι μαυρη ελια.







Καλη επιτυχια!!!







Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011

Κεκακια σε ξυλακι!!!

Τα πιο γρηγορα cookies on a stick!!!

Τα γνωστα μπισκοτοκεκακια με μαρμελαδα και επικαλυψη
σοκολατας! Για παρτυ,για δωρακια η απλα για να ευχαριστησουμε
τα παιδακια!!! 
























                 




    Υλικα
Ενα πακετο choco berry παπαδοπουλου η αλλη μαρκα
10 ξυλακια
1 κομματι ζελατινα για δωρα.
και λιγες κορδελες
                   Εκτελεση
Περναμε το ξυλακι μεσα στο κεκακι απο την πλαινη ακρη
και το σπρωχνουμε ελαφρα μεχρι τη μεση.
Αν θελουμε το βαζουμε μεσα σε ζελατινα με κορδελιτσα.




































Μια δευτερη προταση ειναι να τα γεμισουμε
 με μερεντα!!!

































   Καλη επιτυχια!!!

Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2011

Μους κερασι!!!

Οταν η βανιλια ενωθει με το κερασι!!!





















                          Υλικα
2 κουπες σαντιγυ (μους χτυπημενη με γαλα,γιωτης η μορφατ.)
5 κουτ σουπας κρεμα γαλακτος
4 κουτ σουπας μαρμελαδα κερασι με κομματακια κερασι.
κερασακια για το γαρνιρισμα.

                Εκτελεση
Σε ενα μπωλ ριχνουμε 1 ποτηρι κρυο γαλα
και το φακελο με τη σκονη σαντιγυς.
χτυπαμε μεχρι να σφιξει και προσθετουμε
5 κουταλιες της σουπας κρεμα γαλακτος
και 4 κουταλιες μαρμελαδα κερασι με
κομματακια. Χτυπαμε ελαφρα μεχρι να
ενωθουν τα υλικα. Γεμιζουμε  σε ποτηρακια
και γαρνιρουμε με κερασακια απο γλυκο του
κουταλιου η γλασε στην κορυφη.

                  Καλη επιτυχια!!!















Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Γλαστρακι με καραμελες!!!

Valentines Day!!!

Το πιο γλυκο γλαστρακι..!!!


Γλαστρακι με καραμελες και σοκολατακια
καρδουλες!!!





Υλικα
1 κεραμικο γλαστρακι
1κομματακι φελιζολ
1κομματι κοκκινο χαρτι η ζελατινα
1 κομματι κοκκινο διχτυ απο ανθοπωλειο η υφασμα
2 κοκκινες  κορδελες
1/2 πακετο ξυλοσουβλακια
2 κοκκινα καλαμακια
1 πακετο σοκολατακια καρδουλες lacta
1 πακετακι ζελεδακια βατομουρο haribbo
Εργαλεια
ενα κλαδευτηρι η μια πενσα η χοντρο ψαλιδι (για να κοβουμε τα ξυλακια)
ενα μαχαιρι και ενα μαρκαδορο (για το φελιζολ)


Εκτελεση
Παιρνουμε ενα κεραμικο γλαστρακι 
το αναποδογυριζουμε πανω απο ενα κομματι φελιζολ
και σχεδιαζουμε γυρω απο το χειλος της γλαστρουλας
κοβουμε το φελιζολ με ενα μαχαιρι οπως κοβουμε μια τουρτα
και εφαρμοζουμε πανω στο στομιο της γλαστρουλας.

Θελουμε να ειναι λιγο μεγαλο για να το βαλουμε σφινοτα
αν παλι δεν μπαινει,κοβουμε με το μαχαιρι λιγα χιλιοστα ακομη
γυρω απο τον κυκλο και εναλλαξ κανουμε δοκιμες.

Σαυτο το σημειο μπορουμε να τυλιξουμε το φελιζολ με ενα κοκκινο
χαρτι η ζελατινα για να παρει το καταλληλο χρωμα για την περιπτωση μας.


































Ανοιγουμε τρυπες με την μυτη απο το ξυλακι
πανω στο ντυμενο φελιζολ με το χαρτι
Τρυπαμε ενα ενα ζελεδακι βατομουρο με τη μυτη απο το ξυλακι
και το βαζουμε στις ετοιμες τρυπες του φελιζολ
Στα σοκολατακια θελει πολυ προσοχη γιατι σπαζουν
με την μυτη απο το ξυλακι σιγα σιγα τριβουμε το σοκολατακι
σαν να βιδωνουμε βιδα Το κραταμε πολυ ελαφρια και δεν πιεζουμε
καθολου!Μολις πιασει λιγο σταματαμε δεν  βαζουμε τη μυτη πολυ μεσα

Μερικα απο τα ξυλακια τα κονταινουμε (τα κοβουμαι η τα σπαζουμε)
 για να εχουμε διαφορετικα υψη οπως στη φωτογραφια. Κιαν θελουμε
τα ντυνουμε περνωντας τα μεσα σε κοκκινο καλαμακι

Τυλιγουμε το γλαστρακι με ενα κοκκινο διχτυ η υφασμα δενοντας το
με μια κοκκινη κορδελα

καλη επιτυχια!!! 









Τουρτα καρδια!!!

Valentines Day!!!


Τουρτα Καρδια Η Αγαπημενη!!!


















Υλικα
Για το παντεσπανι
1 φλυτζανι αλευρι φαρινα
1φλυτζανι ζαχαρη
4 αυγα
Σαντυγη
1 κουτι φυτικη torre
1 βαζακι μαρμελαδα φραουλα
μισο κουτι μερεντα των 400r

Xτυπαμε τα αυγα με τη ζαχαρη
ριχνουμε το αλευρι
αδειαζουμε σε ταψακι με λαδοκολλα
και ψηνουμε στους 180 βαθμους για 30 λεπτα περιπου.

Για την κρεμα
Χτυπαμε την σαντιγυ μεχρι να σφιξει
την χωριζουμε σε δυο μερη
στο ενα μπωλ χτυπαμε την σαντιγυ με τη μαρμελαδα
και στο αλλο με την μερεντα

Στρωνουμε το παντεσπανι αφου το κοψουμε
σε δυο μερη  (εγω σ΄αυτην την τουρτα εβαλα σαβουαγιαρ με την ιδια ζυμη)
το βαζουμε στο στεφανακι καρδιας
και το βρεχουμε με λιγο γαλα
στρωνουμε επανω την κρεμα σοκολατας
ξαναβαζουμε μια στρωση παντεσπανι
το βρεχουμε με λιγο γαλα και στρωνουμε
την κρεμα φραουλας.

Για το γλασο
στρωνουμε μαρμελαδα φραουλα.
και στις ακρες πασπαλιζουμε με λιγη τρουφα.


































Αγιου Βαλεντινου!!!

Valentines Day!!!

Το πιο γλυκο γλαστρακι..!!!


Γλαστρακι με καραμελες και σοκολατακια
καρδουλες!!!





Υλικα
1 κεραμικο γλαστρακι
1κομματακι φελιζολ
1κομματι κοκκινο χαρτι η ζελατινα
1 κομματι κοκκινο διχτυ απο ανθοπωλειο η υφασμα
2 κοκκινες  κορδελες
1/2 πακετο ξυλοσουβλακια
2 κοκκινα καλαμακια
1 πακετο σοκολατακια καρδουλες lacta
1 πακετακι ζελεδακια βατομουρο haribbo
Εργαλεια
ενα κλαδευτηρι η μια πενσα η χοντρο ψαλιδι (για να κοβουμε τα ξυλακια)
ενα μαχαιρι και ενα μαρκαδορο (για το φελιζολ)


Εκτελεση
Παιρνουμε ενα κεραμικο γλαστρακι 
το αναποδογυριζουμε πανω απο ενα κομματι φελιζολ
και σχεδιαζουμε γυρω απο το χειλος της γλαστρουλας
κοβουμε το φελιζολ με ενα μαχαιρι οπως κοβουμε μια τουρτα
και εφαρμοζουμε πανω στο στομιο της γλαστρουλας.

Θελουμε να ειναι λιγο μεγαλο για να το βαλουμε σφινοτα
αν παλι δεν μπαινει,κοβουμε με το μαχαιρι λιγα χιλιοστα ακομη
γυρω απο τον κυκλο και εναλλαξ κανουμε δοκιμες.

Σαυτο το σημειο μπορουμε να τυλιξουμε το φελιζολ με ενα κοκκινο
χαρτι η ζελατινα για να παρει το καταλληλο χρωμα για την περιπτωση μας.


































Ανοιγουμε τρυπες με την μυτη απο το ξυλακι
πανω στο ντυμενο φελιζολ με το χαρτι
Τρυπαμε ενα ενα ζελεδακι βατομουρο με τη μυτη απο το ξυλακι
και το βαζουμε στις ετοιμες τρυπες του φελιζολ
Στα σοκολατακια θελει πολυ προσοχη γιατι σπαζουν
με την μυτη απο το ξυλακι σιγα σιγα τριβουμε το σοκολατακι
σαν να βιδωνουμε βιδα Το κραταμε πολυ ελαφρια και δεν πιεζουμε
καθολου!Μολις πιασει λιγο σταματαμε δεν  βαζουμε τη μυτη πολυ μεσα

Μερικα απο τα ξυλακια τα κονταινουμε (τα κοβουμαι η τα σπαζουμε)
 για να εχουμε διαφορετικα υψη οπως στη φωτογραφια. Κιαν θελουμε
τα ντυνουμε περνωντας τα μεσα σε κοκκινο καλαμακι

Τυλιγουμε το γλαστρακι με ενα κοκκινο διχτυ η υφασμα δενοντας το
με μια κοκκινη κορδελα

καλη επιτυχια!!! 









Λαχανοσαλατα!!!

Η πικαντικη!!!



















Για τη σαλατα θα χρειαστουμε.....

1 μικρο λαχανο η 1/2 μεγαλο
1 κοκκινη πιππερια
1 κιτρινη πιππερια (προαιρετικα)
2 κλωναρακια σελινο
1η 1/2  φλυτζανακι του ελληνικου καφε ελαιολαδο (αναλογα πως το θελετε)
λιγο αλατι
λιγο ξυδι

Ψιλοκοβουμε ολα τα λαχανικα και τα ανακατευουμε σε μεγαλο μπωλ
ριχνουμε το ελαιολαδο το αλατι και το ξυδι.
Δοκιμαζουμε αν μας αρεσει με περισσοτερο ξυδι .
Αν θελουμε βαζουμε και λιγο λεμονι
Για πιο πικαντικο στις ταβερνες βαζουν και λιγο σκορδο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...