Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

κοκκινα αυγα βαμμενα με φλουδες κρεμμυδιων

βαμμενα απο τη φυση!!!
με φυλλα κρεμμυδιων


























   
        Υλικα
Μιση σακουλα φλουδες κρεμυδιων
2 κουταλιες σουπας ξυδι
νερο για 15-20 αυγα
          
                     Εκτελεση
Σε μια κατσαρολα γεμιζουμε νερο μεχρι τη μεση περιπου
μολις ζεσταθει το νερο και αρχιζει να βραζει ριχνουμε
τις φλουδες απο τα κρεμυδια






























Τα αφηνουμε να βρασουν 3 λεπτα μεχρι να βγαλουν το 
χρωμα τους. Βγαζουμε τις φλουδες με μια τρυπητη κουταλα
και σουρωνουμε το ζουμι σε ενα μπωλ η αλλη κατσαρολα


























Το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και το ξαναβαζουμε στην
 κατσαρολα με δυο κουταλιες ξυδι και βαζουμε μεσα 
τα αυγα μας. Το νερο πρεπει να τα 
σκεπαζει.


Τα αφηνουμε να βρασουν 15 με 20 λεπτα. Βραζωντας
παιρνουν χρωμα.






















Μολις τα βγαλουμε  απο την κατσαρολα τα αφηνουμε
να κρυωσουν και τα γυαλιζουμε ενα ενα με ενα κομματι
χαρτι που το βρεχουμε με λιγο λαδι. 




































           Καλη επιτυχια!!!





Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

φασολακια λαδερα

      Φασολακια λαδερα            φασολακια λαδερα           φασολακια γιαχνι             φασολακια γιαχνι
       bettys cuisine                 Συνταγες της καρδιας      Μικρη κουζινα               koukfamily



      Φασολακια λαδερα           φασολακια γιαχνι             φασολακια λαδερα        φασολακια λαδερα
    Μαγειρικες Διαδρομες        Μυριζει μανουλα                Μari plateau                 Σ της Ασπρουλας


          Φασολακια γιαχνι      φασολακια λαδερα            φασολακια λαδερα               φασολακια γιαχνι
    Συνταγες απο σπιτι         Γαστεροπληξ                   Πειναλεων                          Κρητικες Συνταγες




             Φασολακια  λαδερα          φασολακια  λαδερα         φασολακια  λαδερα         φασολακια γιαχνι
             Greek masa                        radicio                            to kounoupidi                  Σ.της γωγως



        Φασολακια λαδερα           φασολακια  λαδερα       φασολακια λαδερα            φασολακια  λαδερα
         Γαστεροπληξ                         radicio                 Συνταγες της παρεας        Συνταγες της παρεας


                                                      Φασολακια με κοτοπουλο
        Φασολακια  γιαχνι            φασολακια  γιαχνι            φασολακια γιαχνι            φασολακια γιαχνι
        με κοτοπουλο                 με κοτοπουλο                       με κοτοπουλο                  με κοτοπουλο
          Μυριζει μανουλα            Μαριτσα                    Συνταγες της παρεας        Συνταγες της  παρεας


                                                    Φασολακια με κρεας μοσχαρι

           Φασολακια γιαχνι            φασολακια γιαχνι             φασολακια γιαχνι            φασολακια γιαχνι
             με κρεας μοσχαρι           με κρεας μοσχαρι            με κρεας μοσχαρι            με κρεας μοσχαρι
              radicio                              Strimonikon                     Αρωμα Δαφνης              1001 συνταγες

                                              
                                              Φασολακια με χταποδι

   Φασολακια με χταποδι      Φασολακια με χταποδι     Φασολακια με χταποδι     Φασολακια με χταποδι                                                   της      Ααπρουλας                      Μυριζει μανουλα      Greek Masa                Συνταγες της παρεας


                                                         Φασολακια Σαλατα

        Φασολακια σαλατα            φασολακια σαλατα         φασολακια σαλατα          φασολακια σαλατα
           Γαστεροπληξ                     Food4peace                   Light συνταγες                   vita.gr


φασολακια με χταποδι

   Φασολακια με χταποδι      Φασολακια με χταποδι     Φασολακια με χταποδι     Φασολακια με χταποδι                                                   της      Ααπρουλας                      Μυριζει μανουλα      Greek Masa                Συνταγες της παρεας

φασολακια με μοσχαρι

           Φασολακια γιαχνι            φασολακια γιαχνι             φασολακια γιαχνι            φασολακια γιαχνι
             με κρεας μοσχαρι           με κρεας μοσχαρι            με κρεας μοσχαρι            με κρεας μοσχαρι
              radicio                              Strimonikon                     Αρωμα Δαφνης              1001 συνταγες

φασολακια σαλατα

        Φασολακια σαλατα            φασολακια σαλατα         φασολακια σαλατα          φασολακια σαλατα
           Γαστεροπληξ                     Food4peace                   Light συνταγες                   vita.gr

φασολακια με κοτοπουλο

        Φασολακια  γιαχνι            φασολακια  γιαχνι            φασολακια γιαχνι            φασολακια γιαχνι
        με κοτοπουλο                 με κοτοπουλο                       με κοτοπουλο                  με κοτοπουλο
        Μυριζει μανουλα            Μαριτσα                    Συνταγες της παρεας        Συνταγες της παρεας

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

χορτοπιτα

Αγαπημενη παραδοσιακη!!!



















        
            
                Υλικα
              για τη ζυμη

  • 4 κουπες αλευρι
  • 1 κουτ γλυκου αλατι
  • 1 κουτ σουπας ξυδι
  • 4 κουτ σουπας λαδι
  • 1.1\2 ποτηρι νερο περιπου
              Υλικα 
               για την γεμιση
               Σπανακι αντιδια ανιθο η (οτι αλλα χορτα εχουμε της αρεσκειας μας.)
               1 κρεμυδι 
                αλατι πιππερι 
                φετα, ελαιολαδο
         
                 Εκτελεση 

Για την γεμιση σωταρουμε το κρεμυδι σε λιγο λαδι
ριχνουμε τα αντιδια ετοιμα βρασμενα και το σπανακι ωμο 
πλυμενο και κομμενο. ριχνουμε το ανιθο ψιλοκομενο
αλατι πιππερι και την φετα τριμενη και ανακατευουμε
μεχρι να ενωθουν τα υλικα. Κατεβαζουμε απο τη φωτια
και τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν μεχρι να ετοιμασουμε 
τη ζυμη.
Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το αλευρι 
το αλατι και το ανακατευουμε 
ριχνουμε το ξυδι και σιγα σιγα το νερο
ανακατευουμε και βλεπουμε ποσο νερο 
θα χρειαστουμε.
 Αρχιζουμε να ζυμωνουμε
και αν ειναι σφιχτη και στεγνη η ζυμη τοτε
ριχνουμε νερο μεχρι να ειναι ετοιμη για να 
ζυμωθει. Μαλακη και υγρη χωρις να κολλαει 
στα χερια.
Αν βγει πολυ υγρη και κολλαει τοτε συμληρωνουμε 
λιγο αλευρι.
Μολις αρχισουμε να ζυμωνουμε ριχνουμε το λαδι 
και ετσι το ζυμαρι γινεται αφρατο και δεν κολλαει στα χερια























































Χωριζουμε τη ζυμη σε δυο μπαλες 
και ριχνουμε λιγο αλευρι στον παγκο μας 
για να ανοιξουμε το φυλλο




















Αλευρωνουμε το μπαλακι και παταμε με τα δαχτυλα 
να ανοιξει λιγο και μετα συνεχιζουμε με τον πλαστη




















Λαδωνουμε το ταψι μας με ενα πινελο και στρωνουμε το 
πρωτο φυλλο. Βαζουμε επανω τη γεμιση



















Απλωνουμε και το αλλο φυλλο κατα τον ιδιο τροπο
και το λαδωνουμε με ενα πινελο.




















ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να παρει χρωμα 
και να ψηθει πανω κατω.









































                            


                                          Καλη επιτυχια!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...