Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

χορτοπιτα

Αγαπημενη παραδοσιακη!!!



















        
            
                Υλικα
              για τη ζυμη

  • 4 κουπες αλευρι
  • 1 κουτ γλυκου αλατι
  • 1 κουτ σουπας ξυδι
  • 4 κουτ σουπας λαδι
  • 1.1\2 ποτηρι νερο περιπου
              Υλικα 
               για την γεμιση
               Σπανακι αντιδια ανιθο η (οτι αλλα χορτα εχουμε της αρεσκειας μας.)
               1 κρεμυδι 
                αλατι πιππερι 
                φετα, ελαιολαδο
         
                 Εκτελεση 

Για την γεμιση σωταρουμε το κρεμυδι σε λιγο λαδι
ριχνουμε τα αντιδια ετοιμα βρασμενα και το σπανακι ωμο 
πλυμενο και κομμενο. ριχνουμε το ανιθο ψιλοκομενο
αλατι πιππερι και την φετα τριμενη και ανακατευουμε
μεχρι να ενωθουν τα υλικα. Κατεβαζουμε απο τη φωτια
και τα αφηνουμε λιγο να κρυωσουν μεχρι να ετοιμασουμε 
τη ζυμη.
Σε μια λεκανιτσα ριχνουμε το αλευρι 
το αλατι και το ανακατευουμε 
ριχνουμε το ξυδι και σιγα σιγα το νερο
ανακατευουμε και βλεπουμε ποσο νερο 
θα χρειαστουμε.
 Αρχιζουμε να ζυμωνουμε
και αν ειναι σφιχτη και στεγνη η ζυμη τοτε
ριχνουμε νερο μεχρι να ειναι ετοιμη για να 
ζυμωθει. Μαλακη και υγρη χωρις να κολλαει 
στα χερια.
Αν βγει πολυ υγρη και κολλαει τοτε συμληρωνουμε 
λιγο αλευρι.
Μολις αρχισουμε να ζυμωνουμε ριχνουμε το λαδι 
και ετσι το ζυμαρι γινεται αφρατο και δεν κολλαει στα χερια























































Χωριζουμε τη ζυμη σε δυο μπαλες 
και ριχνουμε λιγο αλευρι στον παγκο μας 
για να ανοιξουμε το φυλλο




















Αλευρωνουμε το μπαλακι και παταμε με τα δαχτυλα 
να ανοιξει λιγο και μετα συνεχιζουμε με τον πλαστη




















Λαδωνουμε το ταψι μας με ενα πινελο και στρωνουμε το 
πρωτο φυλλο. Βαζουμε επανω τη γεμιση



















Απλωνουμε και το αλλο φυλλο κατα τον ιδιο τροπο
και το λαδωνουμε με ενα πινελο.




















ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να παρει χρωμα 
και να ψηθει πανω κατω.









































                            


                                          Καλη επιτυχια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...