Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Χοιρινο στο φουρνο

χοιρινο στο φουρνο
Σπιτικο φαγακι


  • Κρέας χοιρινό από μπούτι σε ένα κομμάτι
  • 5-8 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένα
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά ρίγανη

χοιρινο κοτσι στο φουρνο

Το κότσι είναι παράδοση στις Σέρρες. Για πρώτη φορά το έφαγα ψητό στη σούβλα και ήταν πεντανόστιμο. Από τότε το ψήνω στο σπίτι μου με κόκαλο είτε καθαρισμένο είτε χωρίς κόκαλο ψητό στη γάστρα,









Χοιρινο λεμονατο με πατατες στο φουρνο

 κιλό χοιρινό κομμάτια
-κιλό πατάτες
- σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-3/4 του ποτηριού ελαιόλαδο
-2 λεμόνια(το χυμό)
-ρίγανη






χοιρινο μπουτι στο φουρνο

Υλικά για 6 άτομα
1 κομμάτι χοιρινό από μπούτι βάρους 2 1⁄2 κιλού 
6 σκελίδες σκόρδο 
1 1/2 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο 
2 καυτερές πιπερίτσες 
3/4 φλιτζ του  πικάντικη μουστάρδα 
6 κουτ σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο 
1 φλ κόκκινο κρασί μαυροδάφνη ή πόρτο
αλάτι , πιπέρι 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...