Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2011

Ζυμη για φυλλο πιτας!!!

Για πιτα της βεργας οπως της γιαγιας!!!


























                       Υλικα
  • 4 ποτηρια αλευρι  (αντιστοιχει σε μισο κιλο)
  • 1 ποτηρι χλιαρο νερο
  • 1 κουταλακι του γλυκου αλατι
  • 1κουταλια της σουπας ξυδι
  • 2κουταλιες της σουπας ελαιολαδο
                Εκτελεση
       Σε μια λεκανιτσα η μπωλ κοσκινιζουμε το αλευρι
       ανοιγουμε στο κεντρο μια λακουβιτσα και ριχνουμε
       το νερο το ξυδι το αλατι και το λαδι.

      Ανακατευουμε το μιγμα παιρνοντας αλευρι απο τις ακρες
      και το το ριχνουμε προς το κεντρο με τα υγρα υλικα.
      Ζυμωνουμε σιγα σιγα.

     *Σε περιπτωση που βγει στεγνο και δε ζυμωνεται ριχνουμε
      ελαχιστο νερακι

    *Αν παλι βγει αρκετα υγρο και κολλαει ριχνουμε λιγο αλευρι
     Αφου το ζυμωσουμε το κανουμε σαν μια μπαλιτσα λεια και
     απαλη.

   Το σκεπαζουμε με μια ελαφρως υγρη πετσετα η μια μεμβρανη
    για να μη ξεραθει η επιφανια του.
    και το αφηνουμε να ξεκουραστει και να δεσουν τα υλικα
    για μιση με μια ωρα αναλογα.
    Αν βιαζομαστε μπορουμε να το αφησουμε και ενα τεταρτο.
    οσο πιο πολυ τοσο καλυτερα.

  Οταν ειναι ετοιμο το χωριζουμε σε μικρα μπαλακια
  ριχνουμε στον παγκο μας λιγο αλευρι βαζουμε πανω
  το μπαλακι και το ανοιγουμε με τον πλαστη.


























Αν θελουμε να ανοιξουμε πολυ λεπτο φυλλο
χρησιμοποιουμε τον λεπτο πλαστη Την βεργα της γιαγιας!!!

























Μπορουμε να χωρισουμε τη ζυμη
σε δυο μπαλες για δυο μονο φυλλα
ενα πανω και ενα κατω,λιγο πιο χοντρα
ετσι ειναι πιο ξεκουραστα και πιο γρηγορα.

                             Καλη Επιτυχια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...