Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2012

Σπανακοπιτα

Σπανακοπιτα
Μαγειρικες Διαδρομες

3 / 4 κιλού σπανάκι [ φρέσκο ζεματισμένο , ή κατεψυγμένο ]
1 / 2 κούπα σπορέλαιο [ φλιτζάνα του νες καφέ μέτριο ]
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό κομμένο σε πολύ μικρά καβάκια ή κομμένο στο μούλτι .
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα [ προαιρετικά ]
1 / 2 κούπα ή μισό ματσάκι μαϊντανό


Σπανακοπιτα
mayamageiremata
Δύσκολα μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό μιας καλοψημένης σπανακοτυρόπιτας που μοσχοβολάει στο φούρνο! Ειδικά όταν το φύλλο είναι σπιτικό, χωριάτικο, τότε η γεύση απογειώνεται!





Σπανακοπιτα
Γρηγορη σπανακοτυροπιτα
sheblog
Επίσης δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο μπορείς να ονομάσεις σπιτική μια πίτα με σφολιάτα ή έτοιμο φύλλο αλλά αν βιάζεσαι ή δε ξέρεις να ανοίγεις φύλλο μια χαρά κάνουν τη δουλειά τους κι αυτές οι πίτες.









Σπανακοπιτα
Ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια με τον άνηθο, στην συνέχεια ρίχνουμε το σπανάκι (καθαρισμένο και πλυμένο καλά ή εάν είναι κατεψυγμένο κατευθείαν από την κατάψυξη) το τσιγαρίζουμε και αυτό για 2-3 λεπτά.






Σπανακοπιτα
kopiaste



έλεση:
1.
Πλένουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα και τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και όσο είναι ακόμη βρεγμένα τα βάζουμε, χωρίς άλλο νερό στη φωτιά μέχρι να μαραθούν. Τα στραγγίζουμε και αφαιρούμε τα υγρά τους στύβοντας τα.





Σπανακοπιτα

300-400 γρ. σπανάκι (ζυγισμένο αφού καθαριστεί)
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γρ. φέτα χοντροκομμένη
Στύβουμε πάλι λίγο το σπανάκι να φύγουν τα υγρά.





Σπανακοπιτα
elenfly

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι μαιντανό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...